Daniel Ricciardo vindt dat hij wel eens betere races heeft gereden dan de Grand Prix van Canada. De Red Bull-coureur startte van de derde positie, maar finishte slechts als zevende.

De pech begon voor Ricciardo al direct toen de lichten uit gingen. “Mijn start was aanvankelijk oké. Maar toen Nico Rosberg bij het uitkomen van bocht twee terug de baan op reed, moest ik naar de binnenkant toe sturen. Max nam de buitenkant en zo verloor ik een positie.”

Ricciardo kwam achter Verstappen op de vierde plaats terecht. “Ik was in de eerste stint wat sneller dan Max, en ik zei tegen het team dat ik sneller zou zijn als ik schone lucht had.” Red Bull vroeg Verstappen Ricciardo niet te veel op te houden, maar de Nederlander spaarde naar eigen zeggen slechts zijn banden en gaf na dat radiobericht direct weer gas bij.

Verpest setje
Daarna zakte Ricciardo beetje bij beetje terug. “Na mijn eerste pitstops reed ik op de softs, maar dat setje verpestte ik doordat ik mijn wielen blokkeerde.” Ricciardo kwam weer binnen om de beschadigde banden te vervangen. Vervolgens kwam hij klem te zitten achter Kimi Räikkönen. “Ik kon hem bij blijven, maar mijn banden sleten te erg om hem in te kunnen halen.”

“Het was niet mijn beste race”, vat Ricciardo samen. “Maar gelukkig krijgen we volgende week weer een kans. In Bakoe moeten we het op zondag zeker weten beter doen.”