Nauwelijke een halve seconde was Daniel Ricciardo in Singapore verwijderd van de overwinning. Toch is de teamgenoot van Max Verstappen heel tevreden met zijn tweede positie.

Het was al de derde keer in vier races dat Ricciardo als runner-up eindigde. In Monaco werd de Australiër ook tweede, en ook op dat stratencircuit kwam hij heel dicht bij de zege. “We hebben er al een paar keer heel dichtbij gezeten”, zegt Ricciardo. “Maar ik ga niet teleurgesteld doen. We hebben onze uiterste best gedaan. We kwamen tot een halve seconde van de overwinning. Het zal heel dichtbij elkaar”

Bijna de hele race reed Ricciardo een paar seconden achter Nico Rosberg, die door hete remmen niet voluit kon gaan. Pas op het einde sloegen de twee qua strategie een andere weg in. Ricciardo maakte zijn derde pitstop, Rosberg was dat ook van plan maar kwam in verkeer terecht en besloot de race uit te rijden op zijn steeds verder slijtende softs.

Hard gepusht
“Toen ik mijn laatste pitstop maakte, dacht ik dat Nico binnen zou komen”, zegt Ricciardo. “Dus ik pushte heel hard. Daardoor hadden ze op het einde van de race hun beste tijd wel gehad.”

Ricciardo reed na zijn pitstop bijna twintig seconden van zijn achterstand op Rosberg af, maar kwam dus uiteindelijk net tekort. “We hebben in ieder geval iets geprobeerd met de strategie”, aldus een optimistische Ricciardo. “We staan toch maar weer op het podium, dat voelt geweldig.”