Het verrast Daniel Ricciardo niet als zijn Red Bull-teamgenoot Max Verstappen zich voor hem kwalificeert: “Want ik weet dat hij snel is.”

“Iedereen weet dat inmiddels ook wel”, vervolgt de Australiër. “Een jaar geleden had het mensen misschien nog verrast, maar nu niet meer”, zegt Ricciardo over situaties waarin hij in de kwalificatie door Verstappen wordt geklopt, zoals afgelopen weekend in Spanje.

“Het verrast mij ook niet als hij in de kwalificatie soms voor me zit, want ik weet dus dat hij snel is. Wel verwacht ik meer van mezelf, en ik verwacht ook dat we elkaar tot grotere hoogten blijven stuwen, maar ik weet óók dat ik niet in elke sessie voor hem zal zitten.”

“Zo zit het gewoon. Hij doet het ook gewoon goed”, zegt Ricciardo over zijn jonge Nederlandse teamgenoot, die vorig jaar na vier races de overstap van Toro Rosso naar Red Bull maakte en in de resterende zeventien races het kwalificatieduel met Ricciardo met elf tegen zes verloor.

Ricciardo en Verstappen kunnen het prima met elkaar vinden.

Cijfers
Het duurde vorig seizoen ook tot hun zesde race samen, de Grote Prijs van Engeland, voor Red Bull-nieuwkomer Verstappen Ricciardo voor het eerst in een kwalificatie klopte.

Op een gegeven moment stond Ricciardo met negen tegen twee voor, maar Verstappens kwalificaties werden later in het jaar sterker. Voor de laatste zes races van 2016 kwalificeerde Verstappen zich vier keer voor Ricciardo. In 2017 staat het na vijf raceweekends drie tegen twee in het voordeel van Ricciardo.

Qua punten staat Ricciardo net voor. Hij is vijfde in het WK met 37 punten, Verstappen is zesde met 35. Beide coureurs zijn twee keer uitgevallen. In de enige race waarin ze allebei de finish haalden, de Grote Prijs van China, finishte Verstappen als derde, voor Ricciardo. Ricciardo was derde in Spanje.