*

Ricciardo nog altijd trots op pole in Mexico: ‘Max is nu niet meer de jongste ooit, toch?’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

4 augustus 2019 14:27

Ricciardo nog altijd trots op pole in Mexico: ‘Max is nu niet meer de jongste ooit, toch?’

Die eerste pole, Max Verstappen was er vorig jaar jaar in Mexico 26 duizendsten van verwijderd. Teamgenoot Daniel Ricciardo destijds snoepte hem af en voorkwam daarmee dat Max Verstappen de jongste polesitter ooit werd. En daar hij is stiekem best trots op.

Het beeld was treffend, Verstappen reed nog kwaad het bordje met P2 omver terwijl Ricciardo jubelend op zijn auto stond. ”Ik ben er nog steeds trots op dat ik Max van die pole heb gehouden in Mexico”, vertelt de Australiër aan Crash.net, die zelf achteraan mag starten vandaag. “Hij is nu niet meer de jongste toch? Daar haal ik nog wel enig genoegen uit.”

Lees ook: Ricciardo teleurgesteld met achttiende startplaats: ‘Ik zou wel iemand kunnen vermoorden’

“Bij Red Bull maken ze wel steeds enorme stappen gedurende het jaar. Steeds als ze verslagen lijken, komen ze met een grote update”, weet Ricciardo. “Ik heb de onboard van Max gezien en de auto zag er rotsvast uit, Honda doet het ook ontzettend goed.” Het is dit weekend een jaar geleden dat Ricciardo aankondigde te vertrekken naar Renault.

Hij heeft geen spijt van zijn beslissing maar moest wel erkennen: “Het is een groot contrast vandaag, waar ik ben en waar Verstappen is. Ik zou liever staan waar hij staat. Maar ik heb nu 12 maanden later geen wroeging, hoor.”