Daniel Ricciardo kende een teleurstellende kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. De Australiër kwam niet verder dan de achttiende startplaats na een momentje met Sergio Pérez bij het beginnen van zijn ronde.

Een echte verklaring voor het tegenvallende resultaat heeft Ricciardo nog niet. ‘’Ik weet het niet. We moeten weten wat er zou kunnen gebeuren in de laatste bocht. Ik heb niks positiefs te zeggen. Ik zou wel iemand kunnen vermoorden, iemand die me verkeerd aankijkt’’, grapt de Australiër nog bij Ziggo Sport.

In de vrije trainingen op vrijdag stond de Renault-coureur er nog goed bij met een elfde en vijfde plaats, maar vanochtend bleef hij steken op de zesde plaats. De achttiende startplaats is dus niet wat hij had gehoopt. ”Het is een frustrerend weekend. We horen niet op de achttiende plek. Ik weet niet wat ik beter had kunnen doen”, aldus Ricciardo. De teamgenoot van Ricciardo, Nico Hülkenberg, start vanaf de elfde plaats.

Ricciardo wilde net beginnen aan zijn snelle ronde, maar in de laatste bochten waren er meerdere coureurs die wachtten op een gat. Ricciardo probeerde nog snel Pérez in te halen om meer schone lucht te hebben, maar dat pakte verkeerd uit. Pérez bleef de Australiër voor, waardoor beide coureurs hun ronde slecht begonnen. Uiteindelijk haalde Pérez het ook niet, de Mexicaan zal vanaf de zeventiende plaats starten.