*

Ricciardo ontkracht geruchten: ‘Ik zie dit soort berichten al drie of vier jaar’

Laurens Stade

Laurens Stade

9 juli 2019 12:03

Ricciardo ontkracht geruchten: ‘Ik zie dit soort berichten al drie of vier jaar’
Motorsport Images

Daniel Ricciardo ontkent de geruchten die de laatste tijd rondgaan over een mogelijke overstap naar Ferrari. De Australische Renault-coureur zou een ontsnappingsclausule in zijn contract hebben staan waardoor hij voor het aflopen van zijn contract eind 2020 weg mag bij Renault, als Mercedes of Ferrari bij hem aanklopt. Hij is echter niet van plan om Sebastian Vettel te vervangen, mocht de Duitser Ferrari na dit seizoen verlaten.

Vorig jaar was Ricciardo nog het gesprek van de dag in de paddock, toen zijn overstap van Red Bull naar Renault bekend gemaakt werd. Zijn contract bij het Oostenrijkse team liep vorig seizoen af, en lange tijd waren er speculaties over een mogelijke overstap. Toch kwam de overstap als een verrassing voor velen, omdat zelfs de Australiër ervan overtuigd was dat hij bij Red Bull zou blijven. Kort voor de bekendmaking dat Ricciardo bij Red Bull zou blijven, kwam Renault met het nieuws dat ze de Australiër hadden gecontracteerd tot eind 2020.

Nu zouden de 30-jarige Renault-coureur en ook Valtteri Bottas op de lijst staan bij Ferrari als potentiële vervangers van Vettel, aldus het Australische Auto Action dat zich baseert op de berichtgeving van de goed geïnformeerde journalist Dan Knutson. Daarbij wordt wel meteen het voorbehoud gemaakt dat het zeer onwaarschijnlijk lijkt dat de Duitser Ferrari na dit seizoen zal verlaten.

Lees ook: ‘Ricciardo, Bottas als plan B op verlanglijstje Ferrari bij onverwacht vertrek Vettel’

Foto: Motorsport Images

 

 

‘Niets nieuws’
Ricciardo ontkent de geruchten in alle toonaarden. ”Eerlijk gezegd zie ik dit soort berichten al drie of vier jaar voorbijkomen”, aldus de Australiër tegenover Auto Week. ”Dit is dus niets nieuws voor mij. Ik heb een hard contract tot het eind van 2020, het is een tweejarige deal.”

Mocht Sebastian Vettel toch besluiten om Ferrari te verlaten, zal Ricciardo niet meteen inspringen op het lege stoeltje. ”Dat is dan zijn besluit, maar ik heb daar verder niets mee te maken.” Momenteel ligt de Australiër tiende in het kampioenschap met zestien punten, evenveel als zijn Duitse teamgenoot Nico Hülkenberg.