Daniel Ricciardo noemt zijn vierde tijd in de kwalificatie ‘een mooie verrassing’. De Red Bull-coureur had niet op een plekje op de tweede startrij gerekend.

“Een goede en positieve dag”, noemt de Australiër zijn zaterdag. “We hadden niet gedacht dat het er zo anders voor zou staan dan een week geleden in China, maar we staan een stuk dichter in de buurt bij de man op pole.” In China gaf Ricciardo nog 1.3 seconde toe op Mercedes’ Lewis Hamilton, nu kwam hij ‘maar’ 0.776 seconde te kort op diens teamgenoot Valtteri Bottas.

Ricciardo start zondag daarbij voor Ferrari-coureur Kimi Räikkönen. “Op de tweede rij staan, voor een Ferrari, is een mooie verrassing. We hadden al wel gedacht dat de tweede rij er misschien nét in zou zitten als alles goed zou vallen, en het is dus gelukt. We leren de auto beter begrijpen en halen er nu ook meer uit, wat uiteraard positief is”, vertelt Ricciardo.

De coureur uit Perth denkt dat hij zich morgen wellicht in de strijd met Mercedes en Ferrari kan mengen als die teams last hebben van hoge bandenslijtage. “Het doel is echter in de eerste plaats om in de race niet meer dan een halve tel tot een seconde per ronde prijs te geven op de kop. We hopen ons kwalificatietempo ook in de race aan de dag kunnen leggen.”