*

Ricciardo: ‘Zonder gele vlag zat er misschien meer in’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Ricciardo: ‘Zonder gele vlag zat er misschien meer in’
Racepictures

Daniel Ricciardo denkt dat de kwalificatie ‘nog interessant had kunnen worden’ als er op het eind geen gele vlag was geweest waardoor hij van het gas moest.

“Ik weet niet of dit vandaag het maximale was”, mijmert de Red Bull-coureur, die zich als derde kwalificeerde. “We hadden namelijk zeker last van de gele vlag tijdens de laatste vliegende ronde”, geeft hij aan.

“Ik zat daarna wel wat boos in de auto, want tot de gele vlag uithing, was ik sneller. Ik had dus dichter bij de pole-tijd kunnen zitten en het had denk ik nog interessant kunnen worden… Ik ben dan ook wel een beetje teleurgesteld.”

Formula One World Championship 2016, Round 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Saturday 23 July 2016 - Daniel Ricciardo (AUS) Red Bull Racing RB12.

Volgens Ricciardo was Red Bull onder alle omstandigheden rap.

Dat gezegd hebbende, resumeert Ricciardo dat de kwalificatie in zijn geheel ‘heel goed’ ging. “We waren ongeacht de omstandigheden competitief”, kaart de teamgenoot van de als vierde gekwalificeerde Max Verstappen aan.

Ricciardo hoopt zondag met Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton, de nummers één en twee van de kwalificatie, te kunnen vechten. “Dat is althans wel de bedoeling.”

“Het is ons hier de laatste twee jaar gelukt en ik denk dat we qua pace dichter in de buurt zitten dan toen”, vertelt de coureur die in 2014 zelfs won in Boedapest. “De zondag kan zeker interessant worden”, besluit hij dan ook.

Lees meer over

Red Bull Ricciardo