Daniel Ricciardo denkt dat zijn Red Bull RB11-bolide op het Marina Bay Street Circuit in Singapore ’tot leven’ zal komen. De Australiër mikt daarom ook op het podium.

Hoewel de Renault-motor die achterin de RB11 ligt het team naar eigen zeggen vooral afremt, is het chassis volgens Red Bull – zeker nadat het tijdens de tussentijdse test in Oostenrijk een doorbraak maakte wat betreft de toepassing van haar aerodynamische concept – erg goed.

De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor de race die over anderhalve week op het bochtige stratencircuit in Singapore wordt gehouden, zo vertelt Daniel Ricciardo aan Motorsport.com: “Ik wil niet te hoog van de toren blazen, maar ik denk dat we wel het nodige vertrouwen mogen hebben.”

“Onze auto is de laatste races beter en beter geworden en ik denk dat hij Singapore echt tot leven zal komen”, verklaart de coureur uit Perth. “Hopelijk kunnen we Ferrari daar dan ook bedreigen en meedoen om het podium”, zo laat hij optekenen.

Ricciardo wist in 2014 nog drie races te winnen, maar heeft dit jaar pas één keer op het podium gestaan. Dat was in Hongarije, toen hij derde werd, terwijl zijn teamgenoot Daniil Kvyat als tweede finishte. Ook de baan aldaar is bochtig, al profiteerde Red Bull toen ook van pech bij anderen.

Op het snelle Spa en Monza ging het vervolgens wat minder. In België haalde Ricciardo de finish niet eens, maar in Monza wel. Ricciardo finishte er als achtste, wat hem vertrouwen heeft gegeven: “We hadden het nog altijd moeilijk op de rechte stukken, maar ik was verder happy met de auto.”