Daniel Ricciardo is blij dat hij de Grand Prix van Singapore van de voorste startrij begint. De Red Bull-coureur is vooral verheugd dat hij Mercedes-rivaal Lewis Hamilton het nakijken gaf.

Ricciardo behaalde met de tweede plaats zijn beste kwalificatieresultaat sinds de Grand Prix van Europa. Het verschil met de pole position-tijd van Nico Rosberg was niettemin groot: een halve seconde.

Daar zit Ricciardo niet al te erg mee. “Ik ben gewoon tevreden. Het doel was om de eerste startrij te halen”, zegt de Australiër. Met Hamilton liet Ricciardo bovendien een Mercedes achter zich, en dat is ook een knappe prestatie. “We wisten dat het moeilijk zou worden om de Mercedessen te komen, dus het is mooi dat het bij eentje is gelukt.”

Net als teamgenoot Max Verstappen reed Ricciardo zijn snelste rondetijd in Q2 op de superzachte bandencompound, zodat hij de race ook op dat rubber zal aanvangen. Een bewuste keuze, zegt Ricciardo. “Dat was ons plan al voor het weekend. We hadden verwacht dat de andere teams het ook zouden proberen, wel verrassend dus dat we de enigen bleken te zijn.”