Max Verstappen is de lastigste teamgenoot die Daniel Ricciardo in de Formule 1 heeft meegemaakt. Dat verklaart de Australische Red Bull-coureur.

In interview met Channel 4 F1 wordt Ricciardo gevraagd of Verstappen de meest uitdagende coureur is die hij in de Formule 1 naast zich heeft gehad en Ricciardo bevestigt dat dit zo is: “In mijn ervaring wel, ja”, antwoordt de Aussie.

“Ik wil Sebastian Vettel daarbij niet te kort doen”, doelt hij op de viervoudig wereldkampioen met wie hij in 2014 voor Red Bull reed: “Sebastian was en is een geweldige coureur, maar Max is mijn lastigste teamgenoot. Hopelijk zegt hij ook hetzelfde over mij”, lacht Ricciardo.

De 28-jarige Ricciardo heeft Verstappen sinds de Grand Prix van Spanje van vorig jaar naast zich bij Red Bull. In 2016 versloeg hij Verstappen in hun zeventien races samen met 11 – 6 in het kwalificatieduel en scoorde hij over die periode 220 punten, tegenover 191 voor Verstappen.

Dit jaar heeft Verstappen de overhand in het kwalificatieduel, dat na veertien races 10 – 4 in het voordeel van de Nederlander staat. Qua punten is het een ander verhaal. Ricciardo heeft er 162, Verstappen – die in zeven van de veertien races is uitgevallen – 68.

Ricciardo neemt voor nu genoegen met podiumplekken, als die er al in zitten.

Bijrol in WK
De Red Bull-rijders spelen echter allebei geen rol in de titelstrijd, terwijl ze daar voor aanvang van het jaar wel op hadden gehoopt. Balen, natuurlijk, erkent Ricciardo: “Maar het is niet nieuw voor me”, moet hij ook toegeven.

“Ik wil daarmee niet zeggen dat ik er gewend aan raak. Dat zal ook niet gebeuren, maar ik heb het eerder meegemaakt”, vertelt hij. “Ik heb er beter mee leren omgaan, om er gewoon maar het beste van te maken.”

“Natuurlijk wil ik een auto waarmee ik om de titel kan vechten, maar ik kan niet zomaar tijdens een raceweekend in een Mercedes of Ferrari springen. Ik moet gewoon het maximale doen met wat ik heb en ik heb ook het gevoel dat ik dat heb gedaan.”

“Als ik dus een podium haal, of zelfs een vierde plek zoals op Monza, ben ik daar blij mee. Het is, uiteraard, niet wat ik uiteindelijk ambieer, maar op het moment haal ik het uiterste uit mezelf en dat maakt me voor nu blij genoeg.”

Verstappen en Ricciardo hopen allebei betere tijden tegemoet te gaan met Red Bull