Red Bull-nieuwkomer Daniel Ricciardo heeft alle respect voor zijn teamgenoot, viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, maar acht de Duitser niet onverslaanbaar.

Bij Red Bull had Vettel de laatste seizoenen veel problemen met Ricciardo’s voorganger en landgenoot Mark Webber en Ricciardo weet dat veel mensen ‘wachten op het moment dat het mis gaat tussen Sebastian en mij’, maar de Australiër zelf verwacht niet dat het ‘uit de hand zal lopen’.

“Op het moment hebben Sebastian en ik een goede relatie en ik heb respect voor hem als coureur”, vertelt hij aan de Australian Associated Press. “Natuurlijk is het zo dat we waarschijnlijk niet de beste vrienden zullen zijn als ik erin slaag hem het vuur aan de schenen te leggen, net zoals ik het niet leuk zou vinden als hij me compleet inmaakt, maar we zullen wel zien hoe het uitpakt.”

“Ik verwacht hoe dan ook niet dat het uit de hand gaat lopen”, vervolgt Ricciardo, die denkt dat zijn relatie met Vettel ‘competitief en professioneel’ zal zijn, zeker als de nieuwe regels in zijn voordeel uitpakken: “Sebastian had veel succes met de oude auto’s, maar het is goed mogelijk dat hij met deze nieuwe bolides wat meer moeite heeft”, zegt de coureur uit Perth tegen The Age.

“Beter dan hij al was, kan hij bovendien niet worden. Althans”, lacht Ricciardo. “Dat hoop ik dan maar. Hopelijk kan ik er echter van profiteren dat de nieuwe auto’s vermoedelijk was lastiger te besturen zijn, wat Sebastian mogelijk wat afremt.”

Wat voor Ricciardo – ondanks zijn respect voor Vettel – inmiddels wel duidelijk is, is dat de Duitser (net als alle andere wereldkampioenen) niet onverslaanbaar is.

“Als jongeling was ik, zelfs toen ik al in de opstapklassen reed, altijd enorm onder de indruk van iedereen die een wereldtitel had gewonnen”, erkent Ricciardo tegenover persbureau Fairfax Media.

“Nu ik ze wat beter ken, weet ik echter dat ze ook maar mensen zijn. Ze kunnen weliswaar geweldig racen, maar hebben geen superkrachten en kunnen verslagen worden. Voor Sebastian geldt hetzelfde. Hij werkt en traint hard, maar is een normaal mens. Hij is niet onverslaanbaar.”