Was vijfde het maximale voor Red Bull in Bahrein? Uiteindelijk wel, maar Daniel Ricciardo hoopte in het begin op meer. “Ik dacht echt even dat we kans op de zege maakten.”

Dat vertelt de Australiër ten overstaan van Sky Sports F1. “Uiteindelijk zat er niet meer in dan de vijfde plek, maar in het begin dacht ik echt dat we kans maakten op de zege. Valtteri Bottas leek in zijn Mercedes namelijk problemen te hebben met zijn banden en ik zat aan het eind van een treintje met allemaal jongens waar ik zicht op had, die allemaal met hun banden leken te worstelen.”

“Ik kon echter zonder problemen aanhaken en lette goed op mijn banden. Het zag er dus goed uit, maar toen de safety car kwam, gingen we bij onze stop voor de softs. Die band deed ’t ‘m niet voor ons vandaag. Toen de race verder verder ging, glibberde ik over de baan in die eerste ronde en verloor veel plekken. Daarna kwamen die softs ook nooit echt tot leven. Ik reed daarop eenzelfde tempo als Felipe Massa in zijn Williams, terwijl we weten dat we sneller zijn dan dat. Vlak nadat hij me aanvankelijk inhaalde, liep hij zelfs bij me weg.”

Ricciardo kwam wel weer voor Massa terecht en finishte daar – na een wissel naar super softs – ook, maar hij noemt de performance van zijn Red Bull op de gewone zachte banden wel een aandachtspunt. “Het was frustrerend en is echt iets om naar te kijken.”