Daniel Ricciardo is er zeker van dat hij voor de Grand Prix van België een nieuwe Red Bull-deal op zak zal hebben. Volgens de Australiër zit alles al ‘helemaal goed’ en is het slechts een kwestie van tijd.

Ricciardo had dinsdag nog testverplichtingen in Hongarije, maar kon na afloop van de testdag eindelijk met zomervakantie. De Australiër had eerder aangegeven alles voor de zomerstop geregeld te willen hebben wat betreft zijn contractverlenging bij Red Bull. Hij is echter nog niet officieel bevestigd voor 2019, al is dat volgens hem een formaliteit. “Het is allemaal in orde, het zit allemaal goed”, vertelt hij.

“Het zal sowieso voor Spa in kannen en kruiken zijn. Of het tijdens de zomerpauze al wordt aangekondigd of pas in Spa, is nog een beetje finetunen, maar ik weet zeker dat er snel iets bekend zal worden gemaakt”, aldus de Aussie, die aanvankelijk leek te hopen op een kans bij Mercedes of Ferrari, maar voor wie steeds duidelijker werd dat doorgaan bij Red Bull zijn enige serieuze optie was.

Ricciardo rijdt sinds 2014 voor Red Bull, maar sloot al in 2008 aan bij het talentenprogramma van de energiedrankfabrikant. Halverwege 2011 debuteerde hij in de Formule 1, op uitleenbasis bij HRT. In 2012 en 2013 reed hij voor Red Bulls juniorteam Toro Rosso alvorens promotie te maken naar het topteam. De 29-jarige Ricciardo heeft 141 Grands Prix gereden en er daarvan zeven gewonnen.