Daniel Ricciardo baalt hevig van de voor Red Bull moeizaam verlopen kwalificatie. De Australiër noteerde in het laatste kwalificatiedeel de zesde tijd.

Daniel Ricciardo kan het maar moeilijk verkroppen dat hij zich als zesde kwalificeerde, achter alle Mercedessen, Ferrari’s en zijn teamgenoot. Dat zit hem naar eigen zeggen vooral in het feit dat zijn Red Bull in de bochtige sectoren van het circuit weliswaar prima mee kon komen, maar dat hij op het rechte stuk snelheid tekort kwam.

“Ik heb voor mijn gevoel alles gegeven”, zo laat Ricciardo na de kwalificatie weten. “Helaas hadden we wat problemen en dat is frustrerend. Het is met name frustrerend om te zien dat je ondanks die problemen toch nog heel dichtbij zit.”

“Ik miste vandaag wat topsnelheid op de rechte stukken. Misschien is dat iets wat ik heb overgehouden aan de Maleisische Grand Prix, maar dat weet ik niet. Het is geen drama, maar het is wél frustrerend dat je daarmee zomaar tienden van een seconde weggooit. Dat is als coureur moeilijk te verkroppen, maar het is niet anders.”

Of het probleem hem parten kan spelen tijdens de race weet Ricciardo niet: “Ik hoop van niet, maar we zullen wel zien”, aldus de Australiër die op de grid de vijfde startplaats erft vanwege de gridstraf van Vettel. Het stemt de sikkeneurige Australiër amper milder: “We mikten op de eerste twee startrijen.”