Voor Red Bull was de race in Monaco in zekere zin een herhaling van de kwalificatie: Daniel Ricciardo pakte de derde plek en Sebastian Vettel had last van motorproblemen.

Waar Vettel zelfs met motorproblemen nog wel de vierde plaats in de kwalificatie wist te behalen, betekende een mankement aan zijn Renault-krachtbron in de race echter al snel einde verhaal voor de Duitser.

“Dit is erg teleurstellend”, erkent hij ten overstaan van de BBC. “De start was goed, maar daarna begon de turbo vermogen te verliezen”, legt de coureur – die totdat dat rond ronde vier gebeurde dankzij een goede start als derde rondreed – uit.

Hoewel Vettel nog wel een stop maakte in de hoop het euvel te verhelpen, sommeerde Red Bull hem in ronde vijf zijn auto definitief te parkeren. “Ik kon er niets aan doen, maar ik voelde me hulpeloos in de auto”, vertelt de coureur die dus zeker niet voor het eerst met dit soort mankementen te maken kreeg en het antwoord schuldig moet blijven over wat daar nou precies de aanleiding voor was.

Ricciardo
In de andere Red Bull RB10 had Daniel Ricciardo een enigszins gelukkige middag. Hoewel niet ontkend kan worden dat de Australiër later in de race erg snel onderweg was, had hij namelijk het geluk dat Vettel en Ferrari-coureur Kimi Räikkönen – die hem allebei bij de start hadden gepasseerd – voor zijn neus wegvielen.

“De start was frustrerend. Ik heb de derde plek min of meer geërfd door het wegvallen van Sebastian en Kimi en meer dan P3 zat er ook niet in vandaag, ook al kon ik Lewis Hamilton aan het eind van de race nog wel onder druk zetten. Ik ben echter blij met de podiumplek”, aldus de coureur uit Perth, die zijn tweede derde plaats op rij behaalde.