Daniel Ricciardo wil eigenlijk maar één ding voor Kerst: een snelle auto. Een Red Bull, welteverstaan, want naar Mercedes gaat hij niet.

Dat laatste maakt Ricciardo duidelijk tijdens een event in zijn thuisland Australië, waar hij vertelt nog wel even onder contract te staan bij Red Bull: “Voor nog twee jaar, dus ik blijf hier gewoon.”

“Ik zit straks in Melbourne gewoon weer in een Red Bull”, herhaalt de coureur die weet dat veel zijn collega’s wél op het vrijgekomen Mercedes-stoeltje azen. “Niet gek ook, want het is een erg goed zitje.”

Wat zijn eigen wensen betreft, vertelt Ricciardo dat hij maar één ding voor Kerst wil: “Een koud biertje”, grapt hij eerst. “Maar voor daarna, voor als de Formule 1 in maart weer begint, wil ik een snelle auto.”

Ricciardo doet die laatste uitspraak in interview met de Australische krant The Age, waarbij hij ook vertelt zich klaar te voelen om in 2017 om de titel te vechten.

“Ik ben ook zeker gretig genoeg om erom te strijden, maar we moeten maar zien hoe het uitpakt. Alles moet natuurlijk wel goed op zijn plek vallen, wil je mee kunnen doen om de titel.”