Is Lewis Hamilton de gedoodverfde favoriet voor de titel? Niet als het aan Red Bulls Daniel Ricciardo ligt, die het de Engelsman moeilijk hoopt te maken in 2017.

In interview met Formula1.com wordt Ricciardo gevraagd of hij denkt dat hij dit seizoen serieus mee kan doen om de titel en de Australiër geeft daar duidelijk antwoord op: “Ik denk zeker dat we kunnen meedoen, ja.”

Door het afscheid van wereldkampioen Nico Rosberg geloven sommigen dat niets of niemand Hamilton van zijn vierde titel kan afhouden, maar Ricciardo hoopt juist dat te doen. “Geloof mij maar: als wij net zo’n grote stap vooruit kunnen zetten als vorig jaar, krijgt Lewis het zeker niet makkelijk.”

Ricciardo hoopt in 2017 meer te lachen te hebben dan Hamilton.

Door het vertrek van Rosberg bij Mercedes kwam daar natuurlijk een zitje vrij. Een aantrekkelijk stoeltje, erkent Ricciardo, die echter herhaalt dat hij persoonlijk denkt dat Red Bull voor hem het beste team is. “2017 is bovendien een nieuw jaar en hopelijk hebben wij nu de kampioenschapsauto.”

Ricciardo vormt in 2017 wederom een duo met Max Verstappen. Het tweetal begint aan hun eerste volledige jaar samen. Ricciardo denkt dat hij en de Nederlander samen het sterkste rijderskoppel in de Formule 1 vormen: “Dat geloof ik echt.”