Daniel Ricciardo zag de spin die hem tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië een crash opleverde, niet aankomen. Volgens de Red Bull-coureur komt dat door de extra neerwaarste druk die de auto’s dit jaar produceren.

Het ging mis in Ricciardo’s eerste getimede ronde in Q3. Bij het aansnijden van bocht veertien brak de achterkant van zijn RB13 plotseling uit. De auto stuiterde over het grind en belandde achterwaarts in de bandenstapels.

“Het gebeurde snel”, zegt Ricciardo. “Ik voelde dat de achterkant begon te glijden. Ik probeerde de auto op te vangen, maar ik spinde. Door alle extra downforce en grip verlies je veel ruwer en abrupter de controle. Daardoor zag ik die spin niet aankomen.”

Biertjes
Doordat hij geen tijd kon neerzetten in Q3, start Ricciardo zijn thuisrace zondag vanaf de tiende plek. Twee plekken lager dan vorig jaar, toen hij uiteindelijk vierde werd.

Op zo’n resultaat hoopt Ricciardo nog altijd voor de race morgen. “We gaan er gewoon vol tegenaan, en hopelijk kan ik dan een paar biertjes voor de monteurs kopen na een beter resultaat dan vandaag.”