Rob Smedley verlaat aan het einde van dit seizoen Williams, waar hij werkzaam is in de functie van hoofd performance engineering.

Smedley voegde zich in 2014 bij Williams. De goede vriend van Felipe Massa vergezelde de Braziliaan bij diens overstap van Ferrari naar Williams. In 2014 en 2015 behaalde het team een derde plek bij de constructeurs, waarna het team met een vijfde plek in 2016 en 2017 langzaam afgleed naar de tiende positie die het nu bezet.

“Ik heb genoten van mijn tijd bij Williams. Het team heeft een grote verandering meegemaakt sinds 2014 en het was mooi om daar deel van uit te maken. Williams is een speciaal team in de Formule 1-gemeenschap en ik weet zeker dat met al het talent dat zij hebben ze tot mooie dingen in staat zijn. Na twintig jaar in de Formule 1 is het tijd om te reflecteren op de dingen die ik heb gedaan en na te denken over de volgende stap. Ik wil meer tijd met mijn familie doorbrengen voordat ik besluit wat ik ga doen,” aldus Rob Smedley.

Teambaas Claire Williams zegt Smedley te gaan missen. “Het was altijd fijn met Rob in ons team de afgelopen vier jaren. Hij is bij ons gekomen toen onze prestaties laag waren en we zijn hem dankbaar voor de potentie die hij in ons heeft gezien. Gedurende zijn tijd bij ons heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het team. Rob is al lang in de sport aanwezig en we begrijpen daarom zijn besluit om welverdiende rust te nemen. We wensen hem het beste.”