McLaren-teambaas Ron Dennis heeft verklaard dat het team voor een moeilijke keuze staat als blijkt dat Juan Pablo Montoya niet op tijd van zijn schouderblessure hersteld en ook de race in Imola moet missen.

Want wie moet McLaren dan naast Kimi Raikkonen inzetten? Testcoureur Pedro de la Rosa heeft in Bahrein een verpletterende indruk achter gelaten. Door zijn aanvallende manier van racen werd hij door velen gezien als man van de wedstrijd. De Spanjaard heeft dus aangetoond een perfect vervanger te zijn, mocht Montoya opnieuw verstek laten gaan. Maar niet alleen De la Rosa maakte indruk. Ook Alexander Wurz die in Bahrein als vrijdagtestcoureur in actie kwam presteerde boven verwachting. De Oostenrijker zette vrijdag de snelste tijd neer. Wat het team aan het twijfelen heeft gebracht. Beide coureurs zijn geschikt als vervangers.

Na afloop van de race verklaarde Ron Dennis dan ook dat hij hoopt dat Montoya op tijd fit is, zodat hij geen keuze hoeft te maken. ,,De realiteit is dat ze beiden geweldig werk hebben geleverd. Laten we hopen dat het niet zo ver komt dat ik moet kiezen. Mocht dat wel zo zijn, dan maakt de uitkomst voor het team niet uit. Ze zijn beiden fantastische coureurs.”