*

Rondje buitenlandse media: ‘Snelheid Mercedes schokkend, Honda klaar voor winst’

Redactie

Redactie

18 maart 2019 12:27

Rondje buitenlandse media: ‘Snelheid Mercedes schokkend, Honda klaar voor winst’

De eerste race van het jaar is achter de rug. Ferrari leek als nummer 1 aan het seizoen te beginnen, maar het was Mercedes dat de meeste indruk maakte rond Albert Park in Melbourne. Het zijn die twee teams die in de internationale media het vaakst aan bod komen, maar ook de Honda-motor van Max Verstappen passeert de revue. “Het is verrassend en schokkend hoe snel Mercedes was, en hoe gemakkelijk het voor hen ging.”

The Guardian belicht de onverwachte voorsprong van Mercedes op Ferrari. “Mercedes ging naar het openingsweekend met de verwachting achter Ferrari te zitten qua pace, maar ze bewezen juist een aanzienlijk voordeel te hebben ten opzichte van de Scuderia op Albert Park.” Vettel, eerste Ferrari, finishte in Australië uiteindelijk op bijna een minuut van Bottas.

Het Italiaanse Gazetta dello Sport heeft het vooral over het teleurstellende resultaat van de Ferrari’s. “De Ferrari’s werkten niet goed. Sebastian Vettel eindigde vierde, nadat zijn bolide in het tweede deel van de race te traag liep. Zo traag dat Charles Leclerc hem nog had kunnen passeren.” Volgens de Italiaanse krant moet Ferrari zich zelfs al zorgen maken. “Geen briljante start dus voor de steigerende paarden. Zowel de kwalificatie als de race waren, ondanks het atypische circuit, niet geruststellend. (…) Iedereen heeft minder problemen dan ons.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Motorsport Images

Ook de Britse Telegraph heeft oog voor de prestatie van Ferrari. “Zoveel dus, voor Ferrari’s grote dag. In een race waar ze verwacht werden hun traditionele kracht te tonen, mogelijk zelfs Mercedes’ greep op de sport te doorbreken, eindigden beide wagen op meer dan 57 seconden achterstand. In Formule 1-termen een eeuwigheid, eentje die niet eenvoudig overbrugd kan worden.” Ook de teleurstelling van Vettel, winnaar in Albert Park in 2017 en 2018, komt aan bod. “Net wanneer hij durfde hopen dat Ferrari hem een auto zou geven waarmee hij aartsvijand Hamilton kon verslaan, werd hij in de steek gelaten.” Voor Vettel kon de race niet snel genoeg gedaan zijn. “Ik was te traag, ik wou gewoon de race uitrijden,” zei de Duitser. “Alle andere teams lijken minder problemen te hebben dan wij.”

‘Honda lijkt klaar’
“Honda bereikte in de eerste race van de samenwerking met de Oostenrijkers haar eerste podium sinds 2008,” begint het Spaanse Marca over de prestatie van Red Bull. “Het is het vijfde seizoen van de Japanners sinds hun terugkeer in het hybride-tijdperk en het lijkt erop dat na drie jaar Mclaren en één met Toro Rosso, de motor eindelijk klaar is om races te winnen.” Volgens Marca had Verstappen in Australië zelfs voor plek twee kunnen gaan, zij het niet voor zijn uitstapje over het gras in bochten een en twee. “Dat het hem niet lukte om Hamilton aan te vallen, was te wijten aan zijn excursie door het gras op tien ronden van het einde.”

‘Teamorders bij Ferrari’
Het Duitse Bild komt nog even terug op de teamorders bij Ferrari. “Alleen een teamorder van nieuwe teambaas Mattia Binotto voorkwam dat Leclerc zijn teamgenoot Vettel nog zou aanvallen. Anders zou Leclerc zelfs nog voor de viervoudige wereldkampioen zijn geëindigd.” Toch accepteerde de jonge Monegask het voorval. “Het team heeft besloten de posities zo te laten. We hadden niets meer te winnen, dus voor mij was er geen probleem.”

Foto: Motorsport Images