Regerend wereldkampioen Nico Rosberg was vandaag even op het circuit in Barcelona aanwezig om te kijken bij zijn oud-collega’s. De 31-jarige Duitser kwam buurten bij zijn oude team Mercedes en sprak zijn bewondering uit voor de nieuwe bolides van 2017.

Rosberg bracht een bezoek aan het circuit van Barcelona om onder andere zijn vrienden bij het team van Mercedes gedag te zeggen. “Het is mooi om hier weer te zijn, goed om iedereen weer even te zien”, zei de wereldkampioen in een video op Twitter. Twijfel over een terugkeer in de Formule 1 heeft hij echter niet. “Het is prima zo, ik ben hier als toerist”, verzekerde hij iedereen.

Monsters en gladiatoren
De Duitser had een duidelijke mening over de nieuwe bolides van 2017. “Het was fantastisch om de nieuwe auto’s te zien. Ze zien er zeker goed uit vanaf de voorkant. Het lijken net echte monsters! En zo hoort het ook.”

Rosberg verwacht ook meer van de fysieke gesteldheid van de coureurs dit seizoen. “Met deze auto’s moeten de coureurs gladiatoren zijn. Ze worden tot de lichamelijke limiet gepusht en dat is ook zoals het zou moeten zijn.”

https://twitter.com/nico_rosberg/status/836892293877608449