Kampioenschapsleider Nico Rosberg rekent zich ondanks zijn voorsprong van 29 punten op teamgenoot en achtervolger Lewis Hamilton nog niet rijk: ‘Ik bekijk het van race tot race’.

“Een voorsprong van 29 punten is een fijne marge, maar het is nog vroeg in het seizoen”, realiseert de Duitser zich. “Ik concentreer me dan ook gewoon op de races zelf, waarin ik uiteraard ga proberen telkens maximaal te scoren en te genieten van de situatie waarin we als team zitten, met onze auto”, zegt hij, verwijzend naar de dominante W05 Hybrid die hij van Mercedes heeft gekregen.

“Ik probeer het gewoon stap voor stap te doen en mijn voorsprong elk raceweekend weer wat verder uit te breiden”, vervolgt de coureur die dat de afgelopen drie Grands Prix ook daadwerkelijk heeft gedaan en nu dus zelfs een voorsprong heeft die dusdanig groot is dat hij zelfs aan de leiding van het kampioenschap blijft als hij een keer uitvalt in een race die Hamilton weet te winnen.

Vooruitblikkend op de volgende race op de kalender, de Grand Prix van Groot-Brittannië, wat één van de thuisraces is van het Duits-Engelse Mercedes fabrieksteam, weet Rosberg dat het er ook voor over twee weken goed uitziet. “Het is een geweldig gevoel om in de wetenschap te verkeren dat ik om de poleposition en zege kan vechten als ik mijn werk daar goed doe.”

Hoewel het seizoen nog elf races telt, wordt Rosberg toch al gevraagd of hij als hij wereldkampioen wordt en zodoende in de voetsporen treedt van vader Keke, die in 1982 de titel pakte, zijn vader dan ook zal volgen door zijn snor te laten staan: “Misschien, ja”, lacht hij.