Wereldkampioen Nico Rosberg wil betrokken blijven bij de racerij. De Duitser kruipt naar eigen zeggen niet meer terug achter het stuur, maar hij keert de sport zeker niet de rug toe.

De gepensioneerde wereldkampioen zegt in gesprek met het Duitse Sport Bild dat de autosport onderdeel blijft van zijn leven. “Ik wil op wat voor manier dan ook betrokken blijven bij racen. Ik kom alleen niet terug als coureur, zeker weten. Ik heb mijn hart gevolgd en ik ben blij dat ik het boek Formule 1 kon afsluiten met de wereldtitel. Ik heb alles bereikt wat ik wilde bereiken.”

Adviseur
Een rol als teambaas sluit Rosberg niet uit, want “alles is mogelijk.” Het is echter waarschijnlijker dat de Duitser een rol als adviseur op zich neemt in de toekomst. Zevenvoudig wereldkampioen en landgenoot Michael Schumacher werd na zijn pensioen ook adviseur. Schumi bleef toen als raadgever werkzaam bij het team van Ferrari voordat hij in 2010 een comeback maakte in de Formule 1 bij Mercedes.

“Op dit moment ben ik vooral bezig met sociale projecten om kinderen en minderbedeelden te helpen”, zegt Rosberg over zijn leven na de Formule 1. “Ik wil iets teruggeven, iets doen waar ik mijn hele ziel en zaligheid in kan leggen. Dat betekent veel voor me. Ik kan bijvoorbeeld andere coureurs helpen om succesvol te worden. Misschien als adviseur of in een managementrol.”