Nico Rosberg dacht dat zijn race erop zat na zijn aanvaring met Sebastian Vettel in de eerste bocht. De Mercedes-coureur is blij dat hij zich toch kon terugvechten naar het podium.

Rosberg dook als tweede de eerste bocht in, maar kwam er dankzij Vettel als laatste weer uit. De Ferrari-coureur ging iets te hard en tikte Rosberg achterstevoren. Vettel moest door de botsing met een gebroken wielophanging de race verlaten.

Veel begrip kan Rosberg niet opbrengen voor Vettels actie. “Ik werd gewoon vol in de flank geraakt door een viervoudig wereldkampioen die helemaal de controle kwijt was”, zegt de Duitser. “Ik dacht dat het einde verhaal was.”

Tijdstraf
Later in de race kwam Rosberg nog een keer in aanraking met een Ferrari. Dit maal met Kimi Räikkönen, die hij na een sterke inhaalrace bevocht om de derde plaats. Rosberg beukte tijdens het inhalen tegen de sidepod van de Fin, wat hem op een tijdstraf van tien seconden kwam te staan.

“Ik ging ervoor, en we raakten elkaar”, legt Rosberg uit. “Ik weet de details niet precies meer. Het was zeker een agressieve manoeuvre. Zo oordeelden de stewards er ook over.”

Lastige derde plek
Rosberg reed na de touché ver genoeg bij Räikkönen weg om de derde plek toch veilig te stellen. “Ik ben blij met het podium”, zegt hij. “Ik had op zich een makkelijkere dag gewenst, maar zo gaat het soms. Het voelt ook niet als een overwinning. Het was een derde plaats, en een lastige.”

Met zijn derde plek doet Rosberg goede zaken in de strijd om het wereldkampioenschap. Hij loopt vijftien punten uit op rivaal Lewis Hamilton, die met motorpech de strijd moest staken. Rosberg zegt mee te voelen met zijn teamgenoot: “Ik heb hetzelfde meegemaakt, dus ik weet hoe moeilijk het nu voor hem is.”