*

Rosberg: ‘Geen voordeel uit bandentest’

Ryan Baij

Ryan Baij

6 juni 2013 12:23

Rosberg: ‘Geen voordeel uit bandentest’
Racepictures

Nico Rosberg zegt niets te hebben geleerd tijdens de bandentest voor Pirelli. De bandenleverancier had volgens de Duitser de complete leiding. “We hebben precies gedaan wat zij wilden”, aldus Rosberg.

De overwinning van Nico Rosberg in Monaco werd flink overschaduwd door de ‘testgate’. Twee weken ervoor heeft Mercedes, dat tot nog toe erg met de banden worstelt, namelijk nieuwe banden getest met de huidige auto. Het team is nu gedagvaard door de FIA.

“We hebben er geen enkel voordeel van gehad”, pleit Rosberg. “We hebben precies gedaan wat Pirelli wilde dat wij deden. Zij zeggen: ‘doe dit, dat, zus en zo’ en dan moeten wij het uitvoeren. Wij kunnen er dus helemaal niets van opsteken. Wij bepalen namelijk helemaal niets van wat er gebeurd.”

Hoewel de dagvaarding in Canada weer het gesprek van de dag zal zijn, laat Rosberg zich er niet door afleiden. “Het team handelt dit af. Ik concentreer me gewoon op het racen. Het beïnvloedt mijn prestaties niet. Het team werkt samen met de FIA om er zo snel mogelijk duidelijkheid over te hebben.”