De race van Nico Rosberg viel in de laatste ronde in duigen. Hij leek een aantal punten over te houden aan de Australische Grand Prix. Tot hij Sergio Pérez tegenkwam.

 

De Mercedes-coureur probeerde hem buitenom in te halen. Dat lukte, maar vervolgens sneed de voorvleugel van de Mexicaan in de achterband van Rosbergs auto. De Duitser kon de race nog wel uitrijden, maar eindigde niet in de punten.

 

Wel is er een ding duidelijk. Mercedes heeft de weg naar boven gevonden, maar; “het was geen goede dag voor ons”, meent Rosberg. “We hadden de nodige problemen. De banden sleten sneller dan verwacht en daarom kwamen we om de twintig ronden in de problemen. Dat gaan we onderzoeken. We kwamen tekort, maar de auto heeft zeker potentieel.”

 

Volgens hem is Mercedes gegroeid. “Maar dat was nu nog niet echt te zien. We gaan nu onderzoeken hoe dat kan. Er is zoveel nieuw aan de auto, dus we hebben tijd nodig om de afstelling te optimaliseren. Er valt immers nog het nodige te veranderen. Ik weet wel zeker dat we in Maleisië onze opwaartse trend kunnen onderstrepen.”

 

Want nu hield Mercedes, ondanks de goede racesnelheid van Rosberg en de sterke kwalificatie van Michael Schumacher, geen punten over aan de Grand Prix. Bij Rosberg ging het mis in de aller laatste ronde. “Pérez reed in mijn ogen heel agressief en volgens mij probeerde hij mij een duwtje te geven.”

 

“Datzelfde zegt hij over mij. De situatie is lastig. Hij raakte met zijn voorvleugel mijn achterwiel terwijl ik hem al was gepasseerd”, aldus Rosberg, die erkende dat hij tijdens de herstart niet goed had opgelet. “Ik was wat slaperig”, besluit hij over het moment dat Kamui Kobayashi hem inhaalde.