Met zijn eerste poleposition van het jaar heeft Nico Rosberg naar eigen zeggen een ‘goede eerste stap’ gezet om zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton ook in de race van zondag te verslaan.

“Dit is een goede eerste stap richting de zege”, zegt een zichtbaar tevreden Rosberg tijdens de FIA-persconferentie na de kwalificatie. “Het was een goede dag voor me, en ik was er ook wel aan toe een keertje de pole te claimen”, erkent de Duitser, die Hamilton vandaag pas voor de eerste keer dit jaar in de kwalificatie heeft verslagen.

Voor de race van zondag helpt het zeker om van de eerste plek te mogen vertrekken, weet Rosberg. “Want inhalen is hier erg moeilijk”, zegt hij, waarbij hij aangeeft dat ‘de strategie verder heel belangrijk wordt’. “Dat ik een setje banden over heb gehouden voor in de race, is dan ook een groot voordeel”, stelt de coureur die het daarbij enigszins verwarrend over ‘nieuwe oude banden’ heeft.

Hamilton
Teamgenoot Hamilton – die een kwart seconde te kort kwam op Rosberg – begint met een compliment aan het adres van zijn Mercedes-collega, alvorens toe te geven dat het bij hemzelf niet lekker ging: “Nico heeft het goed gedaan, maar ik niet.”

“De balans van de auto was niet naar mijn zin en ik was simpelweg niet snel genoeg”, bekent de kampioenschapsleider, die desondanks strijdlustig blijft: “Er is nog niks verloren. Er valt zondag nog genoeg te winnen.”