Nico Rosberg heeft het wel even moeilijk gehad na de Grand Prix van België, waarin hij botste met Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton. Dat erkent hij in zijn column voor de Daily Mail.

Rosberg en Hamilton botsten in ronde twee met elkaar toen eerstgenoemde zijn teamgenoot raakte bij een afgeslagen inhaalactie. Hamilton liep daarbij een lekke band op en viel later uit, terwijl Rosberg zelf zijn voorvleugel beschadigde en uiteindelijk als tweede finishte. Na de race liepen de gemoederen hoog op, maar Mercedes hield vorige week crisisberaard waarna Rosberg de verantwoordelijkheid voor het door de wedstrijdleiding als race-incident afgedane voorval op zich nam en de zaak gesloten werd.

In zijn column voor de Daily Mail schrijft Rosberg nu echter dat hij wel even met de situatie in zijn maag heeft gezeten. “Ik heb goed nagedacht over de situatie en feit is simpelweg dat ik niet genoeg heb gedaan om een botsing te vermijden. Lewis en het team hebben daardoor veel punten verloren, terwijl de fans beroofd werden van een gevecht tussen Lewis en mijzelf”, ziet hij in.

Door een deel van diezelfde fans werd Rosberg later op het podium getrakteerd op een fluitconcert. “Dat was niet prettig, maar ik begrijp waarom sommige fans zich genoopt voelden zo te reageren en hoop dat ze mijn excuses kunnen aanvaarden.”

Aan Mercedes en Hamilton heeft Rosberg zijn excuses zoals gezegd eveneens gemaakt, nadat een eerder gesprek direct na de race de boel aanvankelijk nog op scherp had gezet en Rosberg het circuit met een slecht gevoel had verlaten. “Door de uitslag van de race had ik mijn voorsprong op Lewis uitgebouwd, maar daar stond ik niet eens bij stil”, vertelt hij. “Ik maakte me namelijk zorgen om de situatie binnen het team en dacht eigenlijk ook alleen maar aan de kritiek die ik had gekregen, zoals van ons kopstuk Niki Lauda.”

Lauda en teambaas Toto Wolff wezen Rosberg immers direct aan als schuldige, waarbij vooral Lauda flink van leer trok, al heeft hij zich daar sindsdien voor verontschuldigd tegenover Rosberg, die de excuses op zijn beurt ook heeft geaccepteerd. “Want ik denk dat we direct na de race allemaal dingen hebben gezegd waar we later spijt van hadden, maar dat is nu dus uitgesproken.”

“We hebben vorige week vrijdag immers met elkaar om de tafel gezeten en erover gesproken. Dat was intens, maar de uitkomst was positief: we hebben er een streep onder gezet en gaan nu gewoon weer racen”, aldus de coureur die – binnen het toelaatbare – vrij met zijn teamgenoot mag blijven vechten en dus vastbesloten is komend weekend in Monza weer ‘vol in de aanval’ te gaan.