Nico Rosberg heeft er inmiddels al 105 Grands Prix op zitten. Beter dan tweede eindigde hij echter nog nooit. Toch maakt de Duitser zich geen zorgen: “Ik ben een geduldig persoon.”

“Ik denk er niet echt over na”, is Rosbergs reactie op de vraag van The Telegraph of het hem dwars zit dat hij in zes jaar Formule 1 nog geen race heeft gewonnen. “Ik ben een geduldig persoon en raak niet gefrustreerd. Aan het eind van de dag is onze sport namelijk toch apart in de zin dat je afhankelijk bent van de auto waar je over beschikt.”

In het begin van zijn carrière bij Williams en nu – sinds 2010 – bij Mercedes heeft Rosberg nooit de beschikking gehad over een bolide waarmee hij races kon winnen. Volgens hem komt daar – op termijn – verandering in bij Mercedes: “Je kunt aan alles dat we doen zien dat er keihard gewerkt wordt en Mercedes bereid is te doen wat er nodig is.”

Rosberg zinspeelt er verder op nog lang bij Mercedes te willen blijven. Het spreekt de 26-jarige namelijk wel aan om als Duitse coureur voor een Duits team succes te boeken: “Wat dat betreft zit ik in een geweldige positie”, erkent hij. “Het is heel bijzonder om als Duitser in een Silberpfeil te rijden en ik kan dit team naar zeges en kampioenschappen leiden of helpen te leiden.”

“Ik weet bovendien dat het team op me inzet en van me verwacht dat ik ga presteren op het moment dat de auto me daartoe in staat stelt. Ook dat geeft me een heel speciaal gevoel, zeker aangezien ik er vertrouwen in heb dat ik dat ook kan doen als de tijd daar is.”

“Ik moet dus geduldig blijven”, benadrukt Rosberg, die er niet aan twijfelt dat hij het goudhaantje van Mercedes gaat worden. “Michael Schumacher wordt er natuurlijk niet jonger op, dus in theorie is het hier allemaal perfect geregeld voor me.”

Dat Rosbergs huidige contract eind 2012 afloopt lijkt bovendien geen belemmering, want Mercedes-sportchef Norbert Haug wil hem graag langer aan het team verbinden: “Wat mij betreft blijft Nico na 2012 nog veel langer bij Mercedes”, spreekt hij duidelijke taal.