*

Rosberg herhaalt: ‘Kom echt niet terug’

Daan de Geus

Daan de Geus

14 juni 2017 08:24

Rosberg herhaalt: ‘Kom echt niet terug’
Sutton Images

Ineens waren ze daar: de geruchten dat Nico Rosberg wel eens een comeback kan maken, na een opmerking van Mercedes-teambaas Toto Wolff. Volgens Rosberg zelf zal het echter niet gebeuren.

“Volgens mij was Nico toen hij besloot te stoppen vooral erg moe, na een stressvol jaar om de titel strijden met de misschien wel beste coureur in de sport. Het was hem gewoon even te veel geworden. Zo kwam hij althans op mij over”, gaf Wolffs afgelopen weekend in Canada een serieuze lezing over Rosbergs beslissing om eind 2016 – met de titel op zak – met pensioen te gaan.

Wolff vervolgde echter met, ogenschijnlijk, vooral een kwinkslag: “Nico is pas 31 en als hij pech heeft leeft hij nog zeventig jaar door! Ik zal jullie van de pers een mooie quote geven: het zou me niets verbazen als hij over een jaar van gedachten verandert en we hem terugzien bij Ferrari! Of misschien wel ergens anders.”

Rosberg geniet van zijn nieuwe leven zonder Formule 1.

Grappig bedoeld of niet, het leidde er onvermijdelijk toe dat de geruchtenmolen gelijk op gang kwam, al brengt Rosberg die nu zelf direct weer tot een halt: “Nee”, zegt hij tegen Sport Bild over de mogelijkheid van een comeback. “Ik heb het hoofdstuk ‘Formule 1’ definitief afgesloten. Ik ben trots op de carrière die ik heb gehad en ben blij met wat ik heb bereikt, maar het behoort tot het verleden.”

Rosberg geeft wel toe dat ‘de energie terug is’ en hij een nieuwe uitdaging zoekt. Wat dat wordt, weet de ex-coureur die nog altijd als ambassadeur aan Mercedes verbonden is echter nog niet. Hij zegt over een aantal interessante zaken na te denken. Wat hij wel toegeeft, is dat racen in een andere klasse niet helemaal uitgesloten is. “Op het moment wil ik dat niet, maar in de toekomst? Wie weet.”