Mercedes-rijder Nico Rosberg heeft het altijd naar zijn zin in Japan en op Suzuka, een circuit waarvan hij houdt, maar waarvan hij ook hoopt dat de nieuwe regels er voor meer actie zorgen.

Net als een groot deel van zijn collega’s is ook Rosberg een fan van het door onze landgenoot Hans Hugenholtz ontworpen circuit van Suzuka: “Het is samen met Spa één van de beste banen op de Formule 1-kalender, en ik denk dat ik niet alleen sta in die mening. Door de snelle bochten en lastige chicanes is het echt een heel uitdagende baan”, vertelt hij.

Toch heeft de 5,8 kilometer lange omloop in Japan ook een nadeel, zo weet Rosberg: “Inhalen is altijd erg moeilijk geweest op Suzuka”, stelt de coureur die hoopt dat daar anno 2011 verandering in komt. “Misschien kunnen de nieuwe regels er wel verandering in brengen”, is hij hoopvol.

De 26-jarige Duitser is zich er verder van bewust dat er in Suzuka altijd veel publiek op de tribune zit. Rosberg geniet altijd van het enthousiasme van deze racefans en de sfeer die ze creëren. “Ik hoop daarom ook dat we er een mooie race van kunnen maken en ook een goed resultaat kunnen behalen”, besluit hij.

Rosbergs teamgenoot Michael Schumacher verheugt zich ook op de Grand Prix van Japan, net zoals ook hij het circuit prijst: “Suzuka is een bijzondere baan. Er zijn geweldige races op deze baan verreden en ikzelf heb er door de jaren heen ook mooie herinneringen gemaakt. Suzuka hoort absoluut bij mijn favoriete circuits en het is altijd leuk om er te rijden.”

Schumacher benadrukt tenslotte nog dat Mercedes hard aan het werk gaat om het meeste van het aanstaande raceweekend te maken. “Hopelijk kunnen we dan een goed resultaat neerzetten en weer wat punten meepakken”, rondt hij af.