Mercedes-coureur Nico Rosberg is naar eigen zeggen ‘nog niet met de titelstrijd bezig’. De Duitser wil gewoon een aantal goede races rijden en probeert daarbij minder na te denken en meer te racen.

Dat vertelt hij aan verscheidene media uit zijn thuisland. “Ik kijk momenteel maar met een half oog naar de stand aan het kampioenschap”, verklaart Rosberg ten overstaan van Auto, Motor und Sport. “Ik staar me er niet blind op, want ik concentreer me er in deze fase van het seizoen allereerst op gewoon een aantal goede races te rijden”, verkondigt de coureur die tweede in het WK staat, 27 punten achter zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

Hoewel hij het niet met zoveel woorden zegt, lijkt Rosberg meer races te willen rijden zoals in Bahrein. Nadat hij daar bij de start slecht van zijn plek kwam, vocht hij zich terug langs beide Ferrari’s. Hij leek af te stevenen op de tweede plek, tot hij door een remprobleem nog een positie verloor, maar volgens zijn teambaas Toto Wolff was de Rosberg uit Bahrein ‘Rosberg op zijn best’ en heeft de Duitser na enkele fletste optredens de ban gebroken.

Rosberg zelf beaamt in gesprek met Auto Bild dat hij heeft genoten van de duels die hij uitvocht in Bahrein en met een lekker gevoel rondreed. “Ik heb me daar niet met Lewis beziggehouden en misschien moet ik dat vaker doen”, oppert hij. “Het kan waarschijnlijk geen kwaad als ik voortaan net als in Bahrein wat minder nadenk en ‘gewoon’ race”, aldus de coureur die met zijn halve oog op de ranglijst stelt dat er hoe dan ook ‘nog niets verloren is’.