*

Rosberg onder de indruk van opvolger Bottas

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Rosberg onder de indruk van opvolger Bottas
Sutton Images

Nico Rosberg is onder de indruk van Valtteri Bottas, zijn opvolger bij Mercedes. De wereldkampioen van 2016 roemt Bottas vooral op mentaal vlak.

Rosberg kondigde eind 2016, na het binnenhalen van zijn eerste wereldtitel, zijn pensioen aan. In de zoektocht naar zijn vervanger kwam Mercedes al snel bij Bottas uit. Begin 2017 maakte het team vervolgens bekend een deal met Williams te hebben gedaan om Bottas over te nemen.

Sinds zijn overstap heeft Bottas twee races gewonnen, zes verdere podiumplekken verzameld en twee keer pole gepakt. Na elf races staat de Fin derde in het WK, 33 punten achter kampioenschapsleider Sebastian Vettel en negentien punten achter zijn eigen Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton.

Een grote kracht van Bottas is dat hij zich heel goed op zichzelf en zijn eigen werk kan concentreren, vindt Rosberg.

“Ik ben onder de indruk”, vertelt Rosberg aan Auto Bild, waarbij hij ook erkent dat hij vooraf niet echt een beeld had van hoe Bottas het zou doen. “In mentaal opzicht is Valtteri misschien wel de perfecte coureur”, prijst Rosberg zijn opvolger. “Hij kan zich heel goed alleen op zichzelf concentreren, wat hem heel constant en snel maakt.”

Rosberg noemt het team van Mercedes ondertussen nog altijd de grootste titelkandidaat, ondanks dat Ferrari-coureur Vettel het kampioenschapschap aanvoert en de Scuderia in Hongarije, vlak voor de zomerstop, een één-tweetje scoorde.

“Mercedes is gewoon weer heel, heel sterk. Het ontwerp van hun auto is ook enorm gedetailleerd en van hoog niveau”, meent Rosberg, die aanhaalt dat Ferrari ook een goede auto heeft omdat het vorig jaar eerder aan de 2017-bolide is begonnen dan Mercedes: “Dat heeft ze dit jaar een voordeel gegeven”, zegt hij. Rosberg denkt echter dat dit voordeel niet zal lonen. Hij vertelde eerder namelijk aan het Duitse Sport Bild dat hij verwacht dat Mercedes de ontwikkelingsrace gaat winnen.

Rosberg denkt dat Ferrari de ontwikkelingsrace gaat verliezen van Mercedes.