*

Officieel: Bottas rijdt in 2017 voor Mercedes

Daan de Geus

Daan de Geus

16 januari 2017 16:05

Officieel: Bottas rijdt in 2017 voor Mercedes
Mercedes

De puzzel is af: Mercedes heeft de komst van Valtteri Bottas bevestigd, nadat Sauber eerder Pascal Wehrlein strikte en Williams Felipe Massa terughaalde.

Een verrassing is de aanstelling van Bottas niet meer, nadat de andere puzzelstukjes van de rijdersmarkt eerder op maandag op hun plaats vielen met aankondigingen van Sauber en het team van Williams.

Nadat wereldkampioen Nico Rosberg zijn pensioen aankondigde, werd al snel duidelijk dat Bottas in de ogen van Mercedes de beste optie is als teamgenoot van Lewis Hamilton.

De afgelopen zes weken hebben Mercedes en Bottas’ vorige renstal over een overstap van de Fin onderhandeld, waarbij nu een akkoord is bereikt tussen de beide teams.

“Ik ben er enorm trots op dat ik deel uit mag maken van dit team”, vertelt een ook dankbare Bottas tijdens zijn presentatie. “Ik kan niet wachten om nu voor Mercedes aan de slag te gaan.”

“Het is lange tijd een droom van me geweest om voor een team als dit te racen, dus dit is een geweldige dag voor me, aangezien we het contract vandaag hebben getekend.”

Bottas ondertekent zijn Mercedes-contract.

“Mercedes heeft de laatste jaren veel bereikt om trots op te zijn en heeft verder een rijke geschiedenis in de Formule 1. En nu mag ik dan dit jaar een zilverpijl besturen”, geniet Bottas van het moment.

Voor de toekomst vertelt Bottas dat het zijn doel is gelijk in de eerste race, in maart in Melbourne, ‘zoveel mogelijk punten te scoren’ en het maximale uit de auto te halen.

“Ik heb er het volste vertrouwen in dat jullie weer een geweldige auto zullen bouwen”, spreekt hij het Mercedes-personeel toe. “En julie kunnen erop rekenen dat ik alles zal geven.”

“Hopelijk wordt het een goed jaar. Dit wordt mijn vijfde jaar in de Formule 1 en hoewel ik podiums heb gescoord voor Williams, mis ik die eerste overwinning nog. Dat wordt mijn eerste missie.”

Wolff
Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, verwelkomt Bottas ondertussen met open armen: “Ik denk dat hij goed binnen ons team past. Hij is erg snel en een goede jongen.”

“Valtteri deelt onze waarden en passie. Hij werkt hard en is bescheiden”, vervolgt Wolff over de coureur die Wolff vroeger tot zijn management kon rekenen.

Nu Bottas naar Mercedes is overgestapt, zal Wolff zich echter niet meer met het managen van diens loopbaan bemoeien, zo heeft hij eerder al aangegeven.

Na vier jaar met Williams rijdt Bottas in 2017 in en Zilverpijl van Mercedes.