Het team van Sauber heeft de komst van Pascal Wehrlein bevestigd. Mercedes-protegé Wehrlein wordt bij de Zwitserse formatie de teamgenoot van Marcus Ericsson.

Door de komst van Wehrlein naar Sauber is ook de overstap van Williams-coureur Valtteri Bottas naar Mercedes weer een stapje dichterbij gekomen, want Wehrlein was Bottas’ belangrijkste rivaal voor dat zitje.

Wehrlein, de DTM-kampioen van 2015, die in 2016 voor Manor in de Formule 1 debuteerde, laat echter weten blij te zijn voor 2017 bij Sauber onderdak te hebben gevonden. “Het is een nieuwe uitdaging voor me, bij een voor mij nieuw team. Ik verheug me zeer op dit avontuur.”

“We willen met Sauber een vaste waarde in de middenmoot worden en regelmatig punten scoren. Ik ga mijn uiterste best doen om te helpen dat voor elkaar te krijgen”, zegt Wehrlein, die de rest van de winter zal gebruiken om kennis te maken met zijn nieuwe team en zich op het seizoen voor te bereiden.

Namens Sauber laat teambaas Monisha Kaltenborn weten zeer content te zijn dat ze Wehrlein heeft weten te strikken. “Zowel in de DTM als in de formulewagens heeft hij zijn talent bewezen. Zo ook vorig jaar in de Formule 1, toen hij in Oostenrijk een punt scoorde”, somt ze op.

“Ik weet zeker dat Pascal nog meer in zijn mars heeft en we willen hem de kans geven verder te leren en groeien aan de top van de autosport”, meldt de teambaas, wiens nieuwste aanwinst Sauber op zijn beurt ‘zeer dankbaar is voor het vertrouwen en deze geweldige kans’.

Wehrlein spreekt ook nog een woord van dank uit aan beschermheer Mercedes, dat de deal voor zover bekend mede mogelijk heeft gemaakt. Mercedes steunt Wehrlein al jaren, maar geeft hem dus niet zelf de kans voor 2017 bij haar eigen fabrieksformatie in te stappen als vervanger van Nico Rosberg.