Williams’ adjunct-teambaas Claire Williams hoopt ‘komende week’ met een aankondiging over de toekomst van Valtteri Bottas te kunnen komen.

Door het vertrek van wereldkampioen Nico Rosberg bij Mercedes, is Bottas gewild. Mercedes ziet de Fin als meest geschikte opvolger van Rosberg, waarbij Williams bereid is hem tegen de juiste prijs te laten gaan. De onderhandelingen lopen daarbij al enige tijd, maar hopelijk volgt komende week witte rook.

Ten overstaan van de camera’s van Sky Sports F1 verklaart Claire Williams althans dat haar team en Mercedes ‘er bijna uit’ zijn. “We bevinden ons in de afrondende fase van de gesprekken en hopelijk kunnen we komende week met iets van een aankondiging komen”, vertelt ze.

“Het belangrijkste voor ons blijft echter om te doen wat het beste voor het team is”, beklemtoont Williams. “Ongeacht wat andere mensen zeggen, moeten we dat voor laten gaan”, vindt de adjunct-teambaas die echter ook inziet dat dit een unieke kans is voor Bottas.

“Het is een geweldige kans voor hem en hij heeft altijd alles gegeven voor dit team. We hebben daarom ook altijd gezegd dat het voor ons op onze beurt juist is om hem te laten gaan, zolang dat onder voorwaarden gebeurt die ook gunstig zijn voor Williams als team.”

“We spannen ons daarom al zes weken in om een oplossing te vinden die iedereen schikt”, meldt Williams, die aangeeft dat het team er ook geen baat bij heeft een coureur binnen de gelederen te hebben die ‘liever ergens anders zou rijden’.

Als Bottas (rechts) naar Mercedes vertrekt, lijkt een directe comeback van de eind 2016 met pensioen gegane Williams-coureur Felipe Massa zeer waarschijnlijk.

Massa & Lowe
Mocht Williams eruit komen met Mercedes en Bottas vertrekken, dan is Felipe Massa de gedoodverfde vervanger van de Fin, zo beaamt Claire Williams tussen de regels door.

Williams erkent verder dat de bij Mercedes vertrokken Paddy Lowe een aanwinst voor het team zou zijn, zeker nu dat zelf een vacature heeft sinds het vertrek van Pat Symonds. Volgens Williams staat de interesse voor Lowe echter los van de deal met Mercedes omtrent Bottas.