Mercedes heeft bevestigd dat technisch directeur Paddy Lowe het team verlaat. Officieel gaat nu een periode van verlof in, maar Mercedes wil nog geen verdere details verstrekken. Lowe lijkt op weg naar een hoge functie bij Williams, terwijl Mercedes aast op James Allison om hem te vervangen. 

“Ik heb 3,5 jaar met veel plezier en succes bij Mercedes gewerkt”, verklaart Lowe. “Ik heb er samengewerkt met een fantastische groep mensen. Ik wens iedereen bij Mercedes het beste toe, maar ik verheug me op een nieuwe uitdaging.”

Teambaas Toto Wolff stelt dat Lowe een belangrijke rol heeft gespeeld in het team, maar dat niemand onvervangbaar is. “We zijn zeer dankbaar voor alles wat Paddy heeft betekend in een zeer succesvol hoofdstuk in de autosportgeschiedenis van Mercedes”, stelt hij. “Succes in de Formule 1 is echter niet van één persoon afhankelijk, maar komt voort uit een sterk team. We hebben nog alles in huis om in 2017 verder te bouwen op ons succes.”

Mercedes geeft aan dat de technische leiding nu zal worden waargenomen door Aldo Costa (engineering), Mark Ellis (performance), Rob Thomas (operationele zaken) en Geoff Willis (technologie). James Allison zou in beeld zijn om de functie van technisch directeur op zich te nemen.

Lowe zal gedurende zijn verlof geen functie in de Formule 1 mogen bekleden, maar Mercedes geeft niet aan hoe lang die periode duurt. Mogelijk krijgt Lowe eerder toestemming om een overstap te maken naar Williams als deel van de overeenkomst om Valtteri Bottas van Williams naar Mercedes te halen.