Williams neemt afscheid van technisch directeur Pat Symonds. De Engelsman zal het team aan het eind van het kalenderjaar verlaten.

Geruchten over een breuk tussen Williams en Symonds zongen al langer rond en Williams heeft nu middels een persbericht bevestigd dat hij de functie van technisch directeur inderdaad neerlegt.

Symonds was sinds medio 2013 in dienst van het team uit Grove. “Hij is de afgelopen drie jaar een echte aanwinst voor ons gebleken”, spreekt adjunct-teambaas Claire Williams woorden van dank.

“Pat is bij het team gekomen toen we net met een grote hervorming bezig waren en hij heeft een hoofdrol gespeeld in het versterken van ons team. We danken hem zeer voor zijn harde werk en toewijding.”

Williams laat verder weten dat het op termijn met nieuws komt over de nieuwe invulling van haar technische team. Volgens recente geruchten kan Mercedes’ Paddy Lowe de overstap wel eens maken.

In de Britse pers werd eerder op dinsdag al gespeculeerd over het aanstaande vertrek van Symonds. Hij zou bijvoorbeeld al geen voorbereidend werk voor 2017 meer op zich nemen.