Mercedes-topman Paddy Lowe zou dichtbij een overstap naar het team van Williams zijn. Dat wordt bericht door verschillende Britse media.

Over de toekomst van Lowe, als executive director (technical) de hoofdverantwoordelijke voor alle technische zaken bij Mercedes, wordt al langer gespeculeerd.

De in Kenia geboren Brit werd eerder met een overstap naar Ferrari in verband gebracht, maar het lijkt er nu op dat een overstap naar Williams het meest waarschijnlijk is.

Pitpass weet daarbij te melden dat het contract tussen Lowe en Mercedes al aan het eind van dit kalenderjaar afloopt en er (nog) geen nieuwe deal tussen beide partijen klaarligt.

De onderhandelingen over een nieuw akkoord zijn in 2016 op de lange baan geschoven door Lowe en Mercedes. Eerst in afwachting van de titelstrijd, daarna om een vervanger van Nico Rosberg te vinden.

Volgens Motorsport.com zijn de gesprekken tussen Lowe en Mercedes de laatste weken wel serieuzer geworden, maar volgens bronnen van die publicatie staat Lowe’s overstap naar Williams zelfs al vast.

Lowe, die zijn Formule 1-loopbaan begon bij Williams en vervolgens na een lang dienstverband bij McLaren in 2013 naar Mercedes ging, zou bij Williams een belangrijke rol kunnen spelen.

Williams’ huidige technisch directeur Pat Symonds zou erover nadenken met pensioen te gaan, terwijl Lowe naast de technische zaken ook managementtaken op zich kan nemen bij Williams.

Aangezien zijn Mercedes-contract naar verluidt spoedig afloopt, hoeft Lowe niet lang te wachten om bij Williams aan de slag te gaan, mocht er inderdaad een overeenkomst zijn of worden gesloten.

Ferrari’s voormalig technisch directeur James Allison is al genoemd als mogelijke opvolger van Lowe bij Mercedes. Hij zit zonder werk sinds Ferrari hem afgelopen zomer op straat zette.

Beeld: Racepictures.