“Het heeft even geduurd maar het is nu eindelijk gelukt”, vertelde Rosberg euforisch in de persconferentie na zijn eerste zege in de Formule 1. De Mercedes-coureur domineerde de gehele Chinese Grand Prix en was na afloop uiteraard buiten zinnen.

 

In het weekend van zijn 111e Grand Prix pakte hij zijn eerste pole position en zijn eerste zege. De snelste ronde van de wedstrijd heeft hij al wat langer binnen. Die klokte hij in zijn debuutrace, in 2006 in Bahrein.

 

Na jaren van trouwe dienst bij Williams, maakte Rosberg eind 2009 de overstap naar Mercedes. In 2010 pakte hij een aantal podiumplaatsen, en nu mocht hij dus eindelijk op de hoogste trede staan. En daar is hij zelf natuurlijk het meest blij mee.

 

“Dit is een ongelooflijk gevoel. Fantastisch. Erg gaaf. Ontzettend blij”, vatte hij zijn gevoel kort samen. “Het heeft even geduurd maar het is nu eindelijk gelukt. En dat geldt ook voor het team. Sinds 2010 werken we hier al aan. Fantastisch dat het nu gelukt is.”

 

Rosberg had niet verwacht dat het vandaag zo storm zou lopen. “Het is geweldig om te zien hoe snel we nu vooruitgang boeken. Dat het vandaag zó goed zou gaan, hadden we nu ook weer niet verwacht. We wisten dat we kans maakten om de race te winnen, maar we zijn enorm blij dat we vervolgens in de race ook echt snelheid hadden.”