Nico Rosberg prijst zich gelukkig met de poleposition voor de beslissende race in Abu Dhabi, maar weet dat hij de titelstrijd daarmee nog niet gewonnen heeft. Zeker omdat zijn Mercedes-teamgenoot en titelrivaal Lewis Hamilton tweede staat.

En zelfs als Rosberg zijn pole weet te verzilveren, heeft kampioenschapsleider Hamilton aan de tweede plek genoeg om kampioen te worden. Dat bijvoorbeeld de als derde geplaatste Valtteri Bottas niet net wat sneller was in zijn Williams, is voor Rosberg dan ook jammer. “Zeker omdat Valtteri me vertelde dat zijn rondje foutloos was, maar misschien is het morgen anders en kan hij of Felipe Massa zich tussen ons in nestelen”, houdt Rosberg hoop.

Wat zijn eigen rondje betreft, merkt Rosberg op dat daar ook niks mis mee was, net zoals zijn auto het geweldig deed. “Het was al met al een goede dag. Ik was gelukkig met de auto. De set-up was geweldig. Daarnaast ben ik blij met het rondje dat ik heb gereden, maar dit is natuurlijk pas de eerste stap”, weet de Duitser.

“Het gaat dit weekend immers om het kampioenschap, niet om de poleposition. Wel is het natuurlijk zo dat ik me nu van de best mogelijke uitgangspositie voor de race heb verzekerd”, zegt Rosberg, die desgevraagd beaamt dat de start wel eens cruciaal kan worden, maar geen bepaalde strategie in gedachten heeft voor de momenten direct na het doven van de lichten: “Maar dat ik op pole sta, zou moeten helpen.”

Hamilton
In de andere Mercedes W05 verliep de kwalificatie niet perfect voor Hamilton, maar zelfs een achterstand van meer dan drie tienden betekent alsnog een tweede plek op de grid, zo groot is de dominantie van Mercedes in Abu Dhabi.

Hamilton lijkt zich, zolang technische problemen achterwege blijven, dan ook niet al te grote zorgen hoeven te maken, hetgeen hij tijdens de persconferentie na de kwalificatie ook lijkt uit te stralen. “Het was niet mijn beste rondje, maar de sessie op zich was verder wel prima”, zo blijft hij kalm, ondanks dat Rosberg de eerste slag heeft gewonnen.

“Morgen gaat het er pas om”, beklemtoont ook Hamilton, die eveneens wordt gevraagd naar zijn plannen voor de wellicht allesbepalende start en erop zinspeelt daarbij gewoon in de aanval te gaan als de kans zich voordoet: “Ik ga morgen de eerste bocht in zoals ik dat altijd doe”, aldus de kampioenschapsleider, die met een voorsprong van zeventien punten op Rosberg aan de seizoensfinale zal beginnen.