Nico Rosberg denkt dat zijn relatie met zijn oud-teamgenoot Lewis Hamilton wellicht weer beter kan worden, nadat deze de laatste jaren onder hoogspanning heeft gestaan.

De relatie tussen Rosberg en Hamilton, die in hun jeugd en daarna ook in hun eerste jaren in de Formule 1 goede vrienden waren, werd flink verstoord door hun reeks titelgevechten sinds 2014.

Hamilton won de eerste twee van die titelduels, maar Rosberg triomfeerde dit jaar en is kort daarna met pensioen gegaan. “Sindsdien hebben we een aantal leuke gesprekken gehad”, vertelt hij de BBC.

“Lewis heeft een aantal aardige woorden over me gesproken. En wie weet, misschien kunnen we het in de toekomst wel weer goed met elkaar vinden”, oppert de wereldkampioen van 2016.

Volgens Rosberg heeft een ‘basis van onderling respect’ er sowieso voor gezorgd dat zijn rivaliteit met Hamiton niet op een complete oorlog uit is gelopen.

Dat gezegd hebbende was het voor Rosberg ‘extra speciaal’ dat hij de titel won na een duel met uitgerekend Hamilton, nadat deze hem in hun jongere jaren zo vaak klopte.

“Lewis is bovendien één van de beste coureurs, een geweldige rivaal en een hele, hele zware tegenstander”, vult Rosberg aan waarom het zo lekker was dit keer uiteindelijk de overhand te hebben.

Pensioen
De 31-jarige Duitser benadrukt verder desgevraagd dat hij niet van zins is terug te komen op zijn beslissing met pensioen te gaan. “Dit is definitief, absoluut.”

“Het was geen makkelijke beslissing. Het is een grote verandering, maar het voelt gewoon juist”, aldus de nu ex-Formule 1-coureur die nog niet weet wat hij in de toekomst – na een lange vakantie – gaat doen.