Mercedes-coureur Nico Rosberg rijdt toch het hele weekend met zijn vierde motor van het seizoen. Mercedes durft het niet aan hem met zijn gerepareerde derde exemplaar op pad te sturen.

Dat berichten Motorsport.com en Auto, Motor und Sport. Mercedes overwoog eerst om Rosberg in de vrijdagtrainingen in Singapore met de gerepareerde motor op pad te sturen die eerder stuk ging tijdens de derde vrije training tijdens het Italiaanse Grand Prix-weekend, maar heeft daar toch van afgezien.

Volgens Auto, Motor und Sport heeft Mercedes de motor op donderdag laten proefdraaien en ging alles goed, maar heeft het toch besloten Rosberg gelijk vanaf VT1 met een compleet nieuwe motor te laten rijden. Dit omdat het geen testtijd wil verliezen door eventuele problemen.

Motorsport.com bericht verder dat Mercedes niet op zaterdag, vlak voor de derde training, nog inderhaast een nieuwe motor wil inbouwen, met de risico’s die dat met zich meebrengt. Dat hij met zeven raceweekends te gaan al aan zijn vierde en laatste motor toe is, is niet ideaal, zo heeft Rosberg erkend.

Van opgeven wil de Duitser – die dus geen extra motoren meer mag inzetten zonder dat er gridstraffen volgen – echter niets weten: “Absoluut niet. Ik heb nog een kans, dus ik geloof er nog in. In de sport is niets onmogelijk, zoals we in het verleden wel hebben gezien.”