Nico Rosberg zag zijn teamgenoot Lewis Hamilton er afgelopen weekend met de titel vandoor gaan. Dat deed echter minder pijn dan toen hij het kampioenschap in 2014 aan de Brit verloor, vertelt hij.

Gevraagd in interview door Formula1.com of de race van afgelopen zondag in Austin – waar Rosberg de zege en zo ook zijn kans op de titel door een fout verspeelde – het absolute dieptepunt was in zijn carrière, antwoordt Rosberg van niet. “Het was een zware dag, maar Abu Dhabi 2014 was erger.”

Tijdens de seizoensfinale van 2014 in Abu Dhabi zorgde technische pech ervoor dat Rosberg geen vuist kon maken in de beslissende ronde van zijn titelgevecht met Hamilton. “Dat iets mechanisch je van je kans berooft, is lastiger te verteren. Dit jaar in Amerika was wel duidelijk wat er fout ging.”

“Het kampioenschap was dit keer ook sowieso al ver weg”, vervolgt de Mercedes-coureur, die zelfs als hij in Austin had gewonnen en Hamilton daar tweede was geweest in de laatste drie races nog een achterstand van 66 punten had moeten goedmaken.

Rosberg dacht daarom sowieso alleen aan de zege en keek niet verder dan de race an sich. Dát de overwinning hem door eigen schuld door de vingers glipte, begrijpt Rosberg echter nog steeds niet. “Zoiets is me nog nooit overkomen. Het was niet prettig om een race zo te verliezen.”

In zijn column voor Bild voegt Rosberg daar aan toe dat hij ook niet het gevoel heeft dat Hamilton de race heeft gewonnen: “Ik heb deze simpelweg verloren”, schrijft Rosberg, die los daarvan benadrukt dat zijn teamgenoot diens titelsucces volledig toekomt: “Lewis heeft de titel verdiend gewonnen.”

“Ik heb hem ook gefeliciteerd”, benadrukt Rosberg ten overstaan van Formula1.com, waarbij hij er niet omheen draait dat Hamilton ‘beter heeft gereden’. “Dat heeft het meeste verschil gemaakt, in combinatie met de pech die ik soms heb gehad”, verklaart hij Hamiltons grotere successen.

Rosberg wil de teleurstelling van het verliezen van de race nu gewoon achter zich laten, vertelt hij. De Duitser wil verder niet ingaan op wat het voor het tweede jaar op rij verliezen van de titel voor impact heeft of kan hebben op 2016. “Zover wil ik nog niet vooruit denken.”