Een week geleden kon Nico Rosberg zijn poleposition niet verzilveren, maar nu is het wel raak. De Duitser doet wat hij moet doen om zijn titelkansen in leven te houden en wint in Brazilië. Nu lukte het hem wel om het gat naar Hamilton te controleren.

“Ik ben heel blij met hoe dit hele weekend verliep. De auto deed het goed, ik kon ervoor gaan en tijdens de race het gat naar Lewis controleren”, vertelt Rosberg op het podium na afloop. “Ik ben heel blij met deze zege. Vooral om hier in Brazilië te winnen is mooi. Er is altijd een mooie sfeer hier en de steun voor Felipe Massa is mooi om te zien. Geweldig, maar ook ik genoot hier veel steun en dat is mooi.”

Lewis Hamilton kon het scenario van vorige week in Austin niet herhalen. Ook toen startte hij achter Rosberg, maar kon hij de Duitser in de race inhalen. Nu lukte dat niet, ook omdat Hamilton zelf een fout maakte.

“Het was een geweldige race waarin ik mij goed heb vermaakt. Halverwege de race maakte ik een grote fout, maar de auto was gelukkig wel goed”, vertelt de wereldkampioen van 2008. “Het team heeft het goed gedaan en Nico reed sterk. Felipe Massa ook en het publiek was geweldig.”

“Ik heb dus van de race genoten. We moeten onszelf verbeteren voor de race in Abu Dhabi. In die race is er nog veel om voor te vechten.”