Nico Rosberg wil ‘nog jaren’ bij Mercedes blijven. De contractonderhandelingen speelden echter geen rol bij zijn beslissing in Monaco gehoor te geven aan een teamorder.

Dat verklaart Rosberg, die naar verluidt ook onder de aandacht van Ferrari zou staan, desgevraagd aan onder meer ESPNF1.com. “Dat speelde niet in mijn gedachten”, antwoordt de coureur die in Monaco problemen had met zijn banden en daardoor op verzoek van het team aan de kant ging voor zijn snellere teamgenoot.

Formula One World Championship 2016, Round 6, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Sunday 29 May 2016 - Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid passes team mate Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid.

Rosberg liet Hamilton in ronde zestien passeren. Hamilton won de race later ook.

Diezelfde teamgenoot, Lewis Hamilton, won de race vervolgens. Dit mede doordat zijn achterstand op Daniel Ricciardo door de teamorder genoeg bleef om later te profiteren van Ricciardo’s problemen in de pits. Hamilton en teambaas Toto Wolff bedankten Rosberg na afloop voor het feit dat hij zich ‘als een gentleman‘ had opgesteld.

Rosberg zelf erkende later dat het pijn deed om aan de kant te gaan, maar hij dit in het belang van het team deed. Dat de Duitser daarbij niet ook gelijk aan zijn eigen toekomst dacht, komt volgens hem omdat hij sowieso niet echt stilstaat bij de contractonderhandelingen.

Kampioenschapsleider Rosberg heeft onlangs ook familievriend – en oud-coureur – Gerhard Berger in de arm genomen om voor hem te onderhandelen. Een langer verblijf bij Mercedes geniet namelijk Rosbergs voorkeur. “Ik ben hier blij en Mercedes is gelukkig met me, dus ik twijfel er niet aan dat ik nog jaren voor dit team zal rijden.”

Dat laatste schijnt ook het grootste bespreekpunten in de gesprekken over een nieuwe deal te zijn. Rosberg zou graag een nieuwe deal voor meerdere jaren tekenen. Mercedes zou op het moment echter niet te ver vooruit willen kijken en in ieder geval aanvankelijk inzetten op een contract voor slechts één volgend jaar.