Nico Rosberg was niet blij met Mercedes’ seizoensstart, maar kijkt tevreden terug op de Chinese Grand Prix. De Duitse coureur hoopt dat zijn team hier in Turkije op voort borduurt.

“Onze seizoensstart was lastiger dan verwacht”, zegt Rosberg in een vooruitblik op de race van volgende week. “De eerste drie races waren een achtbaan van emoties. We waren allemaal teleurgesteld over het resultaat in Australië en Maleisië, maar het potentieel van de auto werd in China, toen we aan de leiding reden, bevestigd.”

“Het team heeft goed werk geleverd door een stap vooruit te maken. We hebben veel geleerd van dat weekend. Hopelijk kunnen we in Turkije opnieuw een stap maken en wederom een goed resultaat boeken. De achtste bocht hier is een van de meest uitdagende bochten van het jaar. Je geeft meer dan acht seconden vol gas en je krijgt meer dan vijf keer je lichaamsgewicht te verduren.”

Michael Schumacher is een liefhebber van de Turkse Grand Prix. “Het is een mooi circuit en biedt de coureurs veel uitdagingen. Je rijdt tegen de richting van de klok, er zijn veel hoogteverschillen en de bochten verschillen veel van elkaar. Dit is dus een leuk circuit. Ik weet dat het team hard heeft gewerkt om nog meer vooruitgang te boeken, dus ik ben ervan overtuigd dat we een positief weekend tegemoet gaan.”