Formule 2-coureur Oliver Rowland is aangenomen als testcoureur voor het team van Renault. De 24-jarige was eerder al actief in de simulator van de Franse renstal.

Het is nog niet helemaal duidelijk waar zijn takenpakket precies uit bestaat. Dat hangt volgens Rowland zelf af van zijn prestaties in de Formule 2 dit seizoen. “Ik hoop dat ik tijdens een paar rookiedagen of een Pirelli-test mag rijden”, zegt de coureur tegen Autosport. “Ik focus me nu op het Formule 2-kampioenschap, maar ik weet dat ik beloond kan worden met een rol in de F1 als ik het goed doe”, meent hij.

Rowland weet dat je iets speciaals moet presteren in de Formule 2 om in de Koningsklasse te komen. “Als je dominant bent en races wint, dan heb je een streepje voor als je een stoeltje in de F1 voor 2018 zoekt.”

Dit weekend begint in Bahrein het Formule 2-seizoen. Rowland rijdt voor het Franse team DAMS, waar eerder ook Romain Grosjean en Jolyon Palmer voor hebben gereden. Vorig jaar eindigde hij als negende in het kampioenschap.